Tips & Flyers

Ben jij een actie gestart op ServicebuurtAED.nl? Dan is het nu tijd voor actie! Download onze flyer of maak zelf flyers, ga langs de deuren en deel ze via Facebook of WhatsApp. Bedenk inzamelacties in jouw buurt om samen op een leuke manier het bedrag bij elkaar te krijgen. Met deze tips en materialen wordt jouw actie binnen de kortste keren een groot succes.

 

Handige manieren om geld in te zamelen

Zodra je actie op ServiceBuurtAED.nl staat, heb je 30 dagen om het bedrag in te zamelen. Hoe ga jij het aanpakken? Kies een handige manier:

 • Benader in ieder geval de buren die ook voor de BuurtAED hebben gedoneerd. Hoe je dat doet leggen we hieronder uit:
  • Log in op BuurtAED.nl
  • Klik op Content
  • Klik op Nieuwsbericht toevoegen 
  • Titel : Maak een pakkende titel
  • Typ je Bericht
  • Maak de keuze om het bericht direct te publiceren
  • Klik op Opslaan
  • Tip: deel je bericht!
 • Verzamel e-mailadressen in de buurt. Stuur alle buren die mee willen doen een mail met meer informatie en een link waar ze kunnen doneren. Grote kans dat ze meedoen!
 • Maak een WhatsApp-groep van je buurt. Vraag wie er allemaal meedoet. Zo heb je ook gelijk een handige WhatsApp-groep om je buurt op de hoogte te houden als de actie is geslaagd. Scroll hieronder naar het kopje 'Whatsapp bericht'. Hier staat een handige afbeelding en een voorgeschreven tekst die je kunt gebruiken. 
 • Deel het totaalbedrag door het aantal deelnemende buren. Met bijvoorbeeld 25 buren is € 23,00 per persoon al voldoende voor een verlenging van vijf jaar.
 • Deel de actie via Facebook of Instagram. Als iemand het verzoek op zijn telefoon binnenkrijgt, is het makkelijker om direct op de link te klikken en het geld over te maken.
 • Vraag bedrijven, wijkverenigingen, sportclubs, de Vereniging van Eigenaren of de gemeente om te doneren. Vaak is er geld of subsidie voor particuliere buurtinitiatieven.
 • Download de flyer en doe deze in de brievenbus van je buren. Scroll hieronder naar het kopje 'Eigen flyer' voor meer informatie.

 

Tips voor actie

Tip 1: Langs de buren gaan kan spannend zijn. Begin daarom bij de buren die je al kent en die al eerder hebben gedoneerd. Als je een paar donaties binnen hebt, zijn anderen sneller geneigd om mee te doen. Doe daarom bij de start ook direct zelf een donatie op je actiepagina. Vergeet ook niet buren te benaderen die de afgelopen 5 jaar nieuw in de buurt zijn komen wonen. Zij hebben de AED gezien en willen vast meedoen.

Tip 2: Maak jouw vraag concreet. Vraag bijvoorbeeld om een donatie van 10, 20 of 30 euro. Zo weten je buren wat je van ze verwacht en bepalen ze zelf wat ze willen doneren. Misschien kan het bedrag ook in één keer door de wijkvereniging worden betaald.

Tip 3: Herhaling werkt! Vraag gerust nog een tweede, derde of vierde keer of je buren willen doneren. De meeste mensen betalen nadat ze er een paar keer over gehoord hebben.

Tip 4: Wees creatief. Organiseer een huiskamerconcert, een buurtloterij, bak taarten of geef een buurtfeest waar je geld ophaalt. Gebruik jouw talent. Je zult zien dat het werkt.

Tip 5: De aanhouder wint, dus blijf doorzetten. Jij weet waarom dit zo belangrijk is en je maakt grote impact voor jouw buurt.

Start een actie

 

Jouw actiepagina

Zorg dat er op je actiepagina een mooi persoonlijk bericht van jou staat waarom deze actie zo belangrijk is voor jullie buurt. Dat kan je buren het laatste zetje geven om mee te doen. Deel je ervaringen: is jullie BuurtAED misschien gebruikt voor een inzet? Vertel je verhaal. Maak ook een leuke (groeps)foto in jouw buurt voor op je actiepagina. Zo herkennen je buren hun buurtAED en dat maakt jouw actie tastbaar en persoonlijk.

 

Whatsapp bericht

Sla de afbeelding hieronder op je telefoon op. We hebben een bericht geschreven om het je makkelijk te maken. Uiteraard kan je ook een eigen verhaal schrijven. Als je het voorgeschreven bericht gebruikt let erop dat je de URL van je actiepagina in het bericht plakt. Zo kunnen je buren zonder moeite richting de actie gaan. 

Bericht:
Beste buren,
Bijna 5 jaar geleden hebben wij samen een BuurtAED voor onze buurt kunnen kopen door middel van een inzamelingsactie. Een fantastische prestatie waardoor wij al jaren een hartveilige omgeving hebben.

Bij de BuurtAED hoorde een servicepakket van 5 jaar. Dit pakket loopt binnenkort echter af.

Het servicepakket zorgt er o.a. voor dat onze BuurtAED weer gebruiksklaar wordt gemaakt als deze is ingezet of een storing heeft. Ook worden er op tijd nieuwe elektroden en/of een batterij gestuurd. Kortom, een belangrijk pakket dat verlengd moet worden. Om het te kunnen verlengen heb ik jouw hulp nodig. Ik ben een actie gestart op ServiceBuurtAED.nl om geld in te zamelen. Doe je mee?

Ga naar: [plak hier de URL van jouw actie] of zoek onze actie op postcode [typ hier de postcode] via www.servicebuurtaed.nl en doneer een bedrag naar keuze.

Dank je wel!

 

Eigen flyer 

Download onze flyer-opzet om jouw actie te promoten (rechtsboven deze pagina). We hebben een kant en klare flyer voor je gemaakt. Het enige wat je nog moet doen is de postcode invullen waar de actie op staat (zie screenshot hieronder). Daarna kun je de flyer opslaan, printen en uitdelen. 

Na je actie

Actie geslaagd? Super goed gedaan! Als je huidige servicepakket al was verlopen dan is de dag dat je actie is geslaagd de startdag van je nieuwe servicepakket. Was het huidige pakket nog niet verlopen? Dan treedt het nieuwe pakket direct in werking zodra het oude pakket is verlopen. 

 

Flyer Flyer