ServiceBuurtAED Wikkestraat en omgeving

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 575 (100%)

Beste buren,

Bijna 5 jaar geleden hebben wij samen een BuurtAED voor onze buurt kunnen kopen door middel van een inzamelingsactie. Een fantastische prestatie waardoor wij al jaren een hartveilige omgeving hebben.

Daarbij hoort een servicepakket dat bijna afloopt. Dit pakket zorgt er o.a. voor dat onze BuurtAED weer gebruiksklaar wordt gemaakt als deze is ingezet of een storing heeft. Ook worden er op tijd nieuwe elektroden en/of een batterij gestuurd.

Kortom, een belangrijk pakket dat verlengd moet worden. Om het te kunnen verlengen heb ik jouw hulp nodig. Ik ben een actie gestart op ServiceBuurtAED.nl om geld in te zamelen. Als bv. 25 personen € 23 doneren dan zijn we er al. Gezien wij met 146 huishoudens zijn verwacht ik dat we dit samen moeten gaan redden om de BuurtAED weer voor 5 jaar actief te houden.

Doe je mee?

Klik dan gauw op Doneer nu en doneer een bedrag naar keuze. Liever contant doneren, kom dan even langs op Wikkestraat 1.

Dank je wel! Op naar nog meer hartveilige jaren.

Geniene Jansen-du Saar

wikkestraateo@gmail.com

 

Wil je ook bijdragen aan de veiligheid van onze buurt? Dit kan eenvoudig door lid te worden van de lokale WABP groep Wikkestraat eo. Alarmerende en verdachte situaties bij ons in de buurt, worden door je buren in deze groep gemeld, zodat je snel weet wanneer er iets in de buurt aan de hand is. Lid worden van de WhatsApp BuurtPreventie groep is heel eenvoudig. Meld je aan via https://zoeken.wabp.nl/ en voer jouw postcode in. 

Straten: Wikkestraat/ Hondsdrafstraat/ Distelstraat/ Kerkstraat 92-98 en 95-141

Huisregels

Er zijn huisregels opgesteld. Wij verzoeken je vriendelijk onze regels te lezen en na te leven. Hiermee kunnen we ongewenste en ongepaste communicatie voorkomen binnen de groepen en gebruik maken van de buurtpreventie App zoals de bedoeling is.
 • 1. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar.

 • 2. Deelnemers zijn woonachtig en/ of werkzaam in straat/buurt/wijk van de groep.

 • 3. WhatsApp is een burgerinitiatief.

 • 4. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt. Bel 0900-8844 wanneer er geen spoed is.

 • 5. Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR methode.

 • S = Signaleer

 • A = Alarmeer 112

 • A = App om je waarneming door te geven aan de andere groepsdeelnemers

 • R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon. De bedoeling is dat we van de verdachte persoon zijn plannen verstoren (“zaak stuk te maken”). Doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

 1. Laat door middel van een WhatsApp bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Voorkom een regen van 112 meldingen.
 2. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.
 3. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/ wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig.
 4. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden in tekst. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
 5. Gebruik deze WhatsApp groep(en) alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/ privéberichten.

Aanvullende deelnemersvoorwaarden:

 1. Het lid van de groep woont in de wijk van de groep.
 2. Het niet houden aan de afspraken (kan) leiden tot verwijdering uit de groep.
 3. In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien beslist de beheerder, eventueel in samenspraak met de politie en gemeente.

Nadat je bent toegevoegd:

 1. Zodra je bent toegevoegd in de groep, zie je in WhatsApp vanzelf een melding staan. Je hoeft hier niet op te reageren met een ”dank je wel” of bijvoorbeeld een emoticon. Stel dat er honderd mensen lid zijn van de groep, dan ontvangen al deze leden een niet urgent bericht en daar is de groep niet voor bedoeld. Het maakt mensen onnodig ongerust en sommige leden verlaten bij het meermaals plaatsen van onnodige berichten zelfs de groep.
 2. Heb je vragen aan de beheerder, stel deze dan in een privébericht, maar nooit in de groep zelf.
 3. Als u een alarmerende melding wilt doen, bel dan eerst 112 en app vervolgens de Alarm App groep.
 4. Plaats zo correct mogelijk een melding. Het is belangrijk dat je in het bericht zoveel mogelijk informatie plaatst, denk aan:
 • Locatie en tijdstip (Let op: in de Alarm App mag je uitsluitend berichten plaatsen die op dat moment van toepassing zijn, achteraf berichten kun je beter in de Chat App groep plaatsen of anders indien de beheerder dit heeft doorgegeven).
 • Soort (verdachte) situatie
 • Aantal personen
 • Eventueel voertuig inclusief kenteken
 • Beschrijving van voertuig en personen
 • Is 112 gebeld

Het verschil tussen de Alarm App en een Chat App:

In een alarm app zet je alleen berichten waar de politie voor is gebeld. Tevens plaats je hier aanvullende zaken die van belang kunnen zijn zoals een signalement, rijrichting, gebruikte voertuigen en andere zaken die van belang kunnen zijn.
In de chat app mag je alle berichten plaatsen er zijn wel een aantal, eigenlijk vanzelfsprekende regels:

 • Aanstootgevend gedrag, provocatie of opruiende taal is niet toegestaan en zal als gevolg daarvan leiden tot onmiddellijke opschorting van het account.
 • We vragen je om rekening te houden met de taal die je gebruikt tijdens het chatten. We tolereren geen berichten die beledigende of beledigende woorden bevatten, inclusief die op basis van ras, geslacht en handicap.
 • Houd de sfeer positief. Staat er iets waar je het niet mee eens ben, spreek die persoon dan via een rechtstreeks bericht zelf aan in plaats van dit via de groep “uit te vechten”.
 • Schrijf niet in hoofdletters, het is zo schreeuwend!
 • Het maken van reclame is niet toegestaan.
Bekijk alle
€ 5 01-04-2023 | 13:45
€ 10 01-04-2023 | 12:45
€ 10 01-04-2023 | 10:24
€ 20 31-03-2023 | 14:21
€ 10 31-03-2023 | 12:26
Bekijk alle

Het servicepakket BuurtAED Wikkestraat wordt verlengd

01-04-2023 | 14:15 Beste buren,  Het is zojuist gelukt om met zijn allen in nog geen 5 dagen tijd de benodigde € 575 voor de verlenging van ons servicepakket BuurtAED Wikkestraat en omgeving op te halen. Tot november 2028 zijn we weer een hartveilige buurt.  Dit is de laatste verlenging van het servicepakket van 5 jaar die mogelijk is. In 2028 moet de BuurtAED worden vervangen en komt er een nieuwe actie. Tegen die tijd kom ik weer in de lucht om jullie hulp te vragen. Voor nu heel erg bedankt voor jullie bijdrage! Geniene Jansen.     
Lees meer