ServiceBuurtAED Klein Zwitserland, 3818, Amersfoort

Nog te gaan

van totaal € 575 (80%)
  • € 260
    Donateurs
  • € 200
    Univé Buurtfonds

Beste buren van Klein Zwitserland, Indische Buurt en 'omgeving',

Het onderhoudscontract van onze BuurtAED (op de Curacaolaan 24) moet worden verlengd, zodat onze AED gebruiksklaar blijft. Daar heeft iedereen baat al hopen we natuurlijk dat het niet nodig is.

Om deze AED altijd up-to-date te houden moet ik regelmatig batterijen en connectors vervangen. Daar is dit onderhoudscontract voor bedoeld. Bovendien moeten onderdelen vervangen worden als de AED nodig is geweest vom iemands leven te redden.

De AED is beschikbaar voor ale bewoners in een straal van ongeveer 500 meter. Zodra er een alarm binnenkomt (bijv via 112) krijgen vrijwilligers die in de buurt zijn een melding om de AED los te koppelen en naar de persoon toe te gaan die op dat moment in levensgevaar verkeert. Daarbij telt (letterlijk!) elke minuut. Als een AED binnen 6 minuten kan worden ingezet is de kans zeer groot dat iemand de hartstilstand zonder blijvende schade overleeft!

Naast het onderhoudscontract van onze AED wil ik dus ook mensen oproepen om vrijwilliger te worden en een cursus te volgen zodat er nog meer mensen beschikbaar als een noodgeval zich voordoet. Je kan een mail sturen naar dagogert@gmail.com als je ook vrijwilliger wil worden.

Help je mee voor onze AED? Doneer dan voor ons servicepakket! Een deel van het benodigde geld is reeds 'gevonden' waardoor we nog maar €375 nodig hebben. Als iedereen in onze buurt dus €1 doneert dan hebben we het streefbedrag snel gerealiseerd. En hopelijk hebben we onze AED nooit nodig...

Groeten,

Gert Bras
Surinamelaan 54C

mailto:dagogert@gmail.com

In principe kan iedereen een AED bedienen maar de inzet van vrijwilligers als zogeheten ‘Burgerhulpverleners’ is een hele grote pré. Als iemand een hartstilstand krijgt wordt meteen 112 gebeld. Via hartslagNU.nl krijgen burgerhulpverleners die dan in de buurt zijn een oproep met aanwijzingen.

 

Vaak is een burgerhulpverlener binnen circa 2,5 minuten ter plaatse, al dan niet met een AED die in de buurt aanwezig is. Een ambulance zal (maximaal) binnen 10 minuten aanwezig zijn. Maar de eerste 6 minuten zijn cruciaal voor overleving! Hoe meer burgerhulpverleners hoe groter dus de overlevingskansen!

 

Daarom wil ik proberen om in onze buurt het aantal burgerhulpverleners op te krikken van (nu) 4 naar circa 20 mensen. Dan is de kans het grootst dat er snel en afdoende hulp is als die nodig is. Dat doen we voor elkaar.

 

Naast onderhoud voor onze AED wil ik proberen om fondsen te vinden om 1 of enkele cursussen voor bediening van een AED en voor reanimatie. Per cursus kunnen 20 mensen deelnemen. Fondsen wil ik vinden bij (oa) Buurtbudget, Univé en Winkeliersvereniging Leusderweg, Maar directe donaties zijn uiteraard welkom. Neem in dat geval even contact met op…

 

Streefbedrag voor de cursussen is €650

Gert Bras:       dagogert@gmail.com

 

Als je mee wil helpen met dit initiatief kun je contact met me opnemen. Om vrijwilliger te worden of voor een donatie voor de cursussen. Alle beetjes helpen…

 

WORDT VRIJWILLIGER…

Bekijk alle
€ 10 23-05-2024 | 07:41
€ 5 23-05-2024 | 07:18
€ 15 23-05-2024 | 06:46
€ 10 21-05-2024 | 23:01 👍🏻👍🏻👍🏻
€ 10 21-05-2024 | 22:10 Ieder leven telt !
Bekijk alle

Openingsbericht...

16-05-2024 | 22:45 Ons BuurtAED servicepakket verloopt bijna!   Ongeveer 5 jaar geleden hebben wij samen een BuurtAED voor onze buurt kunnen kopen door middel van een inzamelingsactie. Een fantastische prestatie waardoor wij al jaren een hartveilige omgeving hebben.   Daarbij hoort een servicepakket dat bijna afloopt. Dit pakket zorgt er o.a. voor dat onze BuurtAED weer gebruiksklaar wordt gemaakt als deze is ingezet of een storing heeft. Ook worden er op tijd nieuwe elektroden en/of een batterij gestuurd en geplaatst.   Kortom, een belangrijk pakket dat verlengd moet worden. Om te kunnen verlengen heb ik je hulp nodig. Ik ben daarom een actie gestart op www.ServiceBuurtAED.nl om geld in te zamelen.
Lees meer